Kookworkshop

Het is heel leuk om te weten hoe eetbaar je stad/dorp blijkt te zijn, maar wat doe je nu eigenlijk
in de keuken met brandnetels, zevenblad of rozenbottels?

In deze workshop leer je de basis van koken met wilde planten/bessen/bloemen.
We maken een plantaardige wilde lunch/diner, glutenvrij/suikervrij is mogelijk.

Locatie: De workshop kan op een door jouw gekozen locatie (met keuken) gegeven worden.
Datum: Van april t/m november

De workshop duurt ongeveer 3,5 uur, inclusief een wildplukwandeling van 1,5 uur (waarin we planten gaan verzamelen) Minimaal 8 personen.
De prijs is €40 per persoon. Inclusief extra boodschappen voor de lunch/het diner.
Exclusief reiskosten.
Meer informatie? Stuur me een mailtje: marin@groeneavonturen.nl

 

 
Voorbeeldgerechten (afhankelijk van het seizoen en de plek):
  • Wilde soep van brandnetels, daslook, zuring
  • Kruidenkaas gemaakt van cashewnoten met wilde kruiden en eetbare bloemen
  • Wilde pesto van daslook, brandnetels, hondsdraf, look zonder look
  • IJsthee van wilde munt
  • Rozenbottel ketchup
  • Meidoornbes snoepjes
  • Raw vegan taart met eetbare wilde bloemen
  • Gekarameliseerde kastanjes
  • Kappertjes gemaakt van madeliefjes
  • Dennentopjes azijn
  • Vlierbes siroop
  • Onrijpe walnotenolie
  • Wilde salade van klavertjes, lindeblad, kleefkruid, duizendblad en eetbare bloemen
  • Wilde groene sapjes met de hand-slowjuicer
  • Vlierbloesemchampagne
  • Bloemen en kruiden thee
  • Koffie surrogaat uit het wild (eikeltjes, cichorei, paardebloem)

Binnenkort geef ik wilde kookworkshops op Frijlan (Leeuwarden),  de plek waar ik woon. 
Eerst is er een wildplukwandeling, daarna gaan we de oogst buiten klaarmaken op het vuur. 
De workshop zal ongeveer 4 uur duren.

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze workshop?
Vul je e-mailadres dan hieronder in


19059449_10212134151844411_3311423440531425180_n