Wildplukken + koken

Wat doe je nu eigenlijk in de keuken met brandnetels, zevenblad of rozenbottels?
In deze workshop leer je de basis van koken met wilde planten/bessen/bloemen.
We maken een mooie wandeling waarin we planten oogsten, met de oogst maken we een simpele, plantaardige wilde lunch. 

Locatie: de Biotoop in Haren (Groningen)
Data: zie agenda
Investering: €40 per persoon, inclusief hapjes/drankjes. 
Duur: zo’n 4 uur: 2 uur wildplukken, 2 uur picknicken/koken.
Plek: de Biotoop in Haren (Groningen)

Deze workshop wordt elke maand gegeven (zie agenda) maar kan ook privé gegeven worden op de Biotoop. Stuur me een mailtje voor meer informatie.


Inhoud van de dag:

37918569_10215561026474135_5497891939443277824_n
38085196_10215561026674140_3229860022712270848_n
zevenblad_munt_spread
week1-14

Een greep uit wat we kunnen maken, afhankelijk van het seizoen:

  • Oercrackers met wilde pesto, cashewkaas met eetbare bloemen, wilde jam
  • ‘Heksen’ soep van brandnetels, daslook, zuring
  • IJsthee van verschillende soorten munt en wilde kruiden
  • Kappertjes gemaakt van bloemknoppen (bijvoorbeeld madeliefjes)
  • Gevulde wilde pannenkoeken
  • Turks fruit
  • Salade van klavertjes, vogelmuur, kleefkruid, postelein, duizendblad en eetbare bloemen
  • Groene sapjes met de hand-slowjuicer

Aan het einde van de dag ga je naar huis met een hoofd vol kennis, een buik vol wilde gerechten, mooie ontmoetingen en ontvang je thuis een online boekje met alle informatie en de recepten van de dag. 

38026341_10215561026554137_2695150896601366528_n