37924365_10215561026834144_2381044467772686336_n (1)

Wildplukken + koken

Het is heel leuk om te weten hoe eetbaar je stad/dorp blijkt te zijn, maar wat doe je nu eigenlijk
in de keuken met brandnetels, zevenblad of rozenbottels?

We wandelen en wildplukken en oogsten planten/vruchten/zaden/bloemen. 
Daarna verwerken we de oogst in een simpele wilde lunch/diner.
Een keuken is niet nodig, van te voren doe ik de voorbereidingen, zodat we tijdens de picknick alleen nog
maar hoeven te snijden, mixen en eten! Als je wel een keuken tot je beschikking hebt kunnen we iets uitgebreidere gerechten maken.

We kunnen lunchen/dineren op een picknickkleedje, picknicktafel, bij jou thuis of op de groene plek waar ik woon: de Biotoop in Haren (Groningen)

 

37918569_10215561026474135_5497891939443277824_n
38085196_10215561026674140_3229860022712270848_n
zevenblad_munt_spread
week1-14

 
Voorbeeldgerechten:

– Broodjes/crackers met wilde pesto, cashewkaas met eetbare bloemen, wilde jam
– Wilde soep (die ik van te voren maak)
– ‘Onkruid’ salade met Nederlandse dressing
– Wilde limonade en thee
– Van te voren maak ik iets zoets van wildpluk: dadelballetjes, koekjes of turks fruit etc.
– Als er een keuken ter beschikking is kunnen we iets uitgebreidere gerechten maken

Tijdens de picknick leer ik jullie kappertjes/ azijn te maken en leer ik hoe je wilde planten kunt fermenteren.

Na deze wandeling weet je zo’n 20 eetbare planten/struiken/bomen te herkennen en hoe ze proeven.
Ik vertel je meer over de culinaire én medicinale toepassing, de geschiedenis en het overig gebruik (verf, zeep, touw etc.) En je weet na deze workshop hoe je de oogst kunt verwerken tot eenvoudige maar heerlijke hapjes/drankjes!

Prijs: €400 per groep (max. 12 mensen) incl. reiskosten, inclusief hapjes/drankjes
Duur: zo’n 4 uur: 2,5 uur wildplukken, 1 à 1,5 uur picknicken/koken.
Plek: in overleg bij jou (of in de natuur) of bij mij: Haren, Groningen

Meer informatie? Stuur me een mailtje: marin@groeneavonturen.nl

38026341_10215561026554137_2695150896601366528_n