Groene inspiratie

Groene inspiratie

Inspiratie.
Het is altijd fijn als je iets kan lezen of kijken wat je even op scherp stelt,
wat je laat nadenken, je net iets anders naar de wereld laat kijken of aanzet tot actie.

Jonathan Safran Foer deed dat met het boek ‘Dieren Eten‘, boek uit –> vegetariër erbij.
Door Colin, a.k.a. de ‘No Impact Man leefde ik in 2011 een maand zonder afval te produceren.
En ook Joop Boer inspireerde me om bewuster in het leven te staan.

De lijst gaat verder. Van de Planteneter waardoor ik groene smoothies ging drinken, tot aan Wim Hof waardoor ik nu elke dag koud afspoel onder de douche (en het niet eens meer zo koud vind).

De boeken/websites/videos/blogs/.. die ik interessant vind verzamel ik voor jullie (en mezelf) aan de rechterkant van mijn blog.
Hebben jullie nog inspiratie die er bij past? Ik hoor het graag!
(hieronder, maar je mag me ook mailen: marin@groeneavonturen.nl)

0 REACTIES
 • Esmée
  Beantwoorden

  Hoi Marin,
  Ik heb voor mezelf voor mn verjaardag “Do Less” van Rachel Jonat aangeschaft, en die heb ik standaard in mn tas zitten. (hij is niet zo groot namelijk). Zo zit ik niet telkens met m'n mobiel in de hand als ik om tips gelegen zit (en van mobiel internet raak ik ook gewoon afgeleid).
  Deze heb alleen op dit moment omgeruild voor “No Logo” van Naomi Klein, over globalisering, massacultuur en uitbuiting en ook hoe mensen zich daar tegen verzetten. Dat is overigens wel een flinke pil, maar wel een aanrader.

  PS: kleine wereld, ik heb twee jaar geleden de pinhole fotografie workshop die je toen gaf gevolgd. Ik hoop ook dit jaar mee te doen als je de workshop weer gaat geven 🙂

 • Marin Anke
  Beantwoorden

  Goedemorgen!
  Wat een goede tips, en inderdaad handig, een klein boekje die je altijd mee kan nemen. Ik ga eens naar de titels kijken 🙂
  Ahhh, een kleine wereld inderdaad! Eind april is er weer een pinhole workshop, lijkt me leuk als je weer meedoet! Volg je de Fotofabryk op facebook? Daar komt het op te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: