Oesterzwam, what are you up to?

Oesterzwam, what are you up to?

Dit recept is bedacht en geschreven door Sofie van Verse Aarde

Wanneer ik mij gegrepen voel door een bepaalde smaak, geur of beeld, dan is het
ineens een woord, soms een zin, vragend om een gedicht. Met een lonkende
gewaagdheid, balans, diep, fris of die mega goede combi met bite.

Bij vriendschappen of verliefdheid is elkaar kennen telkens nieuw, unlimited.
Bij planten, kruiden, fruit, bonen, noten, zaden paddenstoelen enzovoort heb
i
k elke keer ook een nieuwe ontmoeting.
Oesterzwam, what are you up to?
Zwetend in de pan, vurig met rode peper, doorrookt met uitjes, knof en dan zo’n
versmolten-gevoel door dat handje havermout. Word je een burger met lente ui en
crispy walnoten… a’little smooth, oven gebakken? En zoek je die knapperige
komkommers, tomaatjes.. tevreden zacht zuchtend op dat blaadje sla?

De betekenis dat zo’n gerecht krijgt terwijl je je in één keuken begeeft met die
oesterzwam is natuurlijk onvermijdelijk hetgeen waar je je mee voedt. Je voedt je
met dat ontzettende sterke karakter van die oesterzwam: Woest, met body,
versmolten, licht doorrookt maar toch ook fris en tevreden.  Precies dat…

Dus vandaag geen recept, maar mijn persoonlijke ontmoeting met de oesterzwam
voor vandaag. Mmm!

2 REACTIES

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: