Dagboek Januari

Dagboek Januari

Aan het begin van de maand dacht ik ‘aaa zoveel te doen!’ maar door stap voor stap te werken en vooruit te kijken/werken is er van stress geen sprake geweest, yes!

Een 9 tot 5 kantoorbaan waar ik elke dag ongeveer hetzelfde zou moeten doen, ik zou me er dood vervelen. Blij word ik van met verschillende dingen bezig zijn, soms iets téveel tegelijkertijd, maar liever dat dan een monotone baan.

Als ik naar deze maand kijk komt dat duidelijk terug in mijn ‘werk’: Fotografie les, catering, de boekhouding, werken aan een online tijdschrift, onderzoek doen (boeken lezen over lokaal eten), het schrijven van een kinderkunst-projectplan, brainstorm sessie voor een fotografie café, het maken van een website, het geven van een lezing over social media, het bedenken van een permacultuur ontwerp en het schrijven van blogposts. Afwisseling alom.

xcatering
catering
dippies
Een vriendin ging ‘trouwen’ (stiekem was het een geregistreerd partnerschap maar trouwen klinkt veel leuker) en vroeg me om de feestlunch te maken voor 19 mensen.
Uiteraard zei ik hierop ‘JA’ (alsof ik zelf ging trouwen) Ik maakte veel te veel waardoor ze er geloof ik nog dagen van hebben kunnen eten.

opgeruimde kamer
kantoor
UITZICHT
Worden jullie ook zo blij van een opgeruimde kamer/huis? Soms is die van mij super opgeruimd maar meestal is het een behoorlijke chaos. Dit keer gooide ik de hele boel om waardoor ‘het kantoor’ nu uitzicht heeft over het meer, yeah!

Permacultuur dag
perma
permacultuur ontwerp
Mijn allereerste permacultuur ontwerp ever! Belangrijk in het ontwerp: ik wil niet meer dan €50 uitgeven, alles is tweedehands/zonder fossiele brandstoffen en het moet een experimenteer/speel tuin worden, niet te serieus. Tijdens de Permacultuur opleiding werden er veel goede tips gegeven, waardoor ik weer alles ga veranderen en opnieuw ga schetsen. In Februari is het uiteindelijke ontwerp af en kan ik aan de slag met de tuin omgooien.

Ijs-2
IJs! Vanuit ‘het kantoor’ kon ik de schaatsers zien rijden. Ultiem wintergevoel vind je niet?

AH
Het nadeel van de winter: ziek zijn ligt op de loer. Ik ben vele jaren aan de dans ontsprongen, helaas is het dit jaar al voor de tweede keer raak. Ach, overdrijven is ook een vak, ik was vooral snipverkouden en energieloos. Één dag ben ik de hele dag in bed gebleven met Netflix en kilo’s groente en fruit. Eigenlijk wil ik dat al mijn voedsel lokaal, zonder verpakking, onbespoten, gezond én plantaardig is. Dit keer kon ik vooral gezond en plantaardig afvinken. Stiekem kan ik niet zo goed ‘normaal’ boodschappen doen, het deed me een beetje pijn. Ojee, zo ver ben ik dus al op m’n groene avontuur.

Permacultuur dag-2
Een mooie permacultuur opleiding dag. ‘s Ochtends bespraken we elkaars tuinontwerp en in de middag sprak Marc Siepman over geldloos denken, de geef-economie. Hij leeft van de workshops en lezingen die hij geeft op basis van donatie. Een mooi leven, vol vertrouwen en vrijheid. Totaal geïnspireerd ben ik geraakt door de geef-economie, iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen!
Binnenkort meer hierover, het heeft namelijk alles op de kop gezet in mijn leven.

marc siepman bodem
Bodem
zadenbibliotheek - roeach - groene avonturen Een week later zag ik Marc Siepman alweer, hij gaf in Leeuwarden een (op donatie basis) lezing over de bodem. Een waardevolle dag waarin ik veel heb geleerd en bijzondere ontmoetingen had. De organisatoren waren de dames van Roeach, die naast een permacultuur tuin twee zadenbibliotheken hebben opgezet in Friesland.

Zonsopkomst-2
Vroeg opstaan ging deze maand heel goed. Uuhh, niet dus. Dit is de enigste zonsopgang foto die ik heb gemaakt, bijna elke ochtend heb ik geslapen tot 9! De koude, donkere winter zijn de oorzaak, laten we het daarop houden.

Stof-2 StofSamen met een vriendin hebben we deze maand een kinderkunst project voor ITGWO bedacht. We willen een installatie bouwen waarin kinderen kunnen verven met het groente/fruit afval afkomstig van het festival en de bezoekers. Woensdag horen we of we door zijn naar de volgende ronde, spannend!

Een productieve Januari vol mooie projecten, ontmoetingen, waardevolle inzichten en kenteringen. Hoe was jullie maand? En wat gaan jullie in Februari beleven?

6 REACTIES
 • Claire
  Beantwoorden

  Wauw wat leuk om te zien. Wat doe je ontzettend veel gave dingen zeg!

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Leuk om te horen! Vind ik ook! haha 😀

 • Lobke
  Beantwoorden

  Wat een leuke blog weer! Ken je de Streekboer in Groningen al? Echt een aanrader!

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Ik ben helemaal fan van de Streekboer. Zo’n leuk concept!

 • groene vrouw
  Beantwoorden

  Ik dacht regelmatig in de ochtenden als ik om 9uur op stond, knap dat Marin van groene avonturen zo goed uit bed komt in de vroege ochtend.
  Niet dus….. gelukkig dat ik niet de enige ben die nu langer slaapt 🙂
  Verder heb je een super leuke blog!
  Niet alles is voor mij maar voor de jongere onder ons maar het stemt mij gelukkig dat er mensen zoals jij zijn die nadenken!

  Vriendelijke groeten
  Groene Vrouw

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   hihi bij mij is het of het gaat mega goed, of ik blijf lekker liggen.
   De afgelopen dagen wel weer semi-vroeg opgestaan.
   Leuk om te lezen, dankje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: