Dagboek Februari

Dagboek Februari

De maand Februari.
Een maand van hele grote beslissingen maken (: digitale nomade), een winterdip hebben en meedoen aan een ayahuasca ceremonie.

EuroptopiaEurotopia is aangeschaft voor mijn avontuur, een soort vakantiegids, maar hier staan niet de suffe campings maar alle gave community’s in genoemd.

selfie moeders
Mijn stoere moeder is deze hele maand Januari in Thailand geweest, fietsen met een vriendin. Aiii, wat ben ik een bleekscheet in vergelijking met deze zongebruinde moeder. Mooi om alle verhalen te horen!

Poeslief
De ultieme Flexwerk plek gevonden, Kattencafé Poeslief. Aan Groene Avonturen werken met af en toe een kat op je schoot en een vegan taartje op tafel, beter kun je het niet treffen.

Schermafbeelding 2017-03-08 om 11.57.52
Begin Februari kreeg ik opeens een telefoontje van RTL Editie NL, of ze morgen met een filmploeg langs konden komen om te filmen over lokaal eten. Uhhh, oke?! (HELP!) Uiteindelijk was ik maar liefst twintig seconden te zien, inclusief veel prietpraat over Trump. Maar het was een plezante ervaring!

warme truien dag
Honderd duizend lagen: Warme truien dag! Hebben jullie de verwarming een graadje lager (of uit) gedaan?

Dadels_
Ik kocht de lekkerste biologische dadels ever! Een mini investering, maar dan heb je wel 3 kilo Yogi Yousef dadels. + minder afval (wel wat plastic maar beter dan elke 250 gram apart verpakt) en support je een mooi bedrijf. Ik eet ze los, maar gebruik ze ook vaak in een recept in plaats van suiker.

zielig hoofd
Een gadver-ik-heb-geen-zin-meer-om-te-schrijven dag.
Ik ben bezig met een online cursus over Lokaal eten, maar daar komt véél schrijven bij kijken. Daarnaast ben ik met een schrijfcursus gestart waarbij je elke week huiswerk af moet hebben (poëzie, proza). Een beetje teveel af en toe. Vandaar dat ik eind Februari een week niks heb gedaan en nu weer met inspiratie te werk kan gaan.

Boeke
Echt veel Groene Avonturen heb ik deze maand niet beleefd.
Overdag werkte ik in de bieb aan m’n online cursus of gaf ik fotografie les en de rest van de tijd heb ik enorm veel gelezen in mijn winterhol: in bed met thee haha.
Ik lees verschillende boeken door elkaar. Vooral non-fictie (over duurzaamheid, avontuur en spiritualiteit) en af en toe een fictie boek die stiekem dan toch weer gaat over groen/natuurlijk leven en spiritualiteit haha. (vooral de trilogie van Thea Beckman ‘Kinderen van Moeder Aarde’ zijn geweldig!)
Op een gegeven moment kwam ik er achter dat het lezen van zoveel boeken ook een soort vlucht was. Hoi winterdip! Ik at de afgelopen maanden (voor mijn doen) ongezond, sliep veel en had niet veel energie.

Schermafbeelding 2017-03-08 om 12.00.51
Gelukkig is die winterdip door een Ayahuasca ceremonie in één klap verleden tijd geworden. Ayahuasca is een medicinale plant uit Zuid Amerika die daar door sjamanen wordt gebruikt. Phoeh, wat een (innerlijke) reis! Alles wat in spirituele boeken staat en wat ik niet begreep of te zweverig vond heb ik ervaren. Ik heb de hele geschiedenis voorbij zien komen (van eskimo’s, romeinen, reptielen.. ik zag ze niet alleen, ik was ze)
Ik ben super bang geweest, bang om er in te blijven, ik wou weer naar mn oude vertrouwde wereldje. Toen ik dat losliet werd ik opeens mega gelukkig en zag ik overal wit licht, een soort ‘hemel’. Als ik er over ging nadenken was het weg, als ik echt in het NU was kwam het weer.
Ik heb een heerlijk potje gehuild, engelen en goden gezien.. en veel over mezelf en de wereld geleerd.

Na afloop heb ik een paar dagen moeten bijkomen. Vijf minuten laptoppen was al teveel, elk geluid kwam heel hard binnen. Nu, 1,5 week later, ben ik zeer blij voor deze ervaring. Het laat je kritisch naar je eigen leven kijken, heeft me meer in contact met m’n lichaam gebracht en heeft me doen inzien hoe gedachten je af kunnen scheiden van het écht leven van je leven. Je gedachten zijn zo belangrijk!
Ayahuasca zet je leven op scherp. Sinds 1,5 week eet ik weer heel gezond, omdat ik heb beseft dat alles wat ik eet onderdeel van mij word: van m’n energie/cellen/bloed/organen/geluk.
Kortom: een super intense, heftige maar geweldige ervaring.

Hoe was jullie Februari? Mooie dingen beleefd? Al met je moestuin bezig?

4 REACTIES
 • groene vrouw
  Beantwoorden

  Februari een rustige maand waarin het zaad dat we besteld hadden binnen kwam.
  Nu staan er voor het raam bakken met zaaigoed pepers ed en afrikaantjes.
  De moestuin is zaai klaar daarin hebben we het weekend gewerkt, nu het weer nog.
  Wat droog weer zou wel prettig zijn.
  Stiekem ben ik wel jaloers op je dat je zo alles in de steek laat en op nomade tijd gaat 🙂

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Oehh wat leuk! Veel plezier en succes met de moestuin! 😀

 • izerina
  Beantwoorden

  Op je boekenfoto staat nog een voor mij onbekende Jeff Foster. Bedankt

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Ik ben fan van ‘m sinds een maandje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: