Happy for no Reason – Geluk oefenen

Happy for no Reason – Geluk oefenen

“Laten we stoppen met het nastreven van geluk en beginnen met het oefenen ervan”

De onderstaande tekst is een vertaling uit het boek “Happy for no reason” en heb ik niet zelf geschreven.

Psychologen zeggen dat ten minste 90 procent van al het gedrag gewoonte is. Dus om gelukkiger te worden moet je kijken naar je gewoontes.
Op deze manier kun je “Happy for no Reason” worden door middel van het beoefenen van de gewoontes van gelukkige personen. Al je denk- en gedrag-gewoontes van het verleden hebben een specifieke zenuwbaan gemaakt in de bedrading van je hersenen, eigenlijk net zoals groeven in een LP.

Wanneer we steeds hetzelfde denken of ons op een bepaalde manier gedragen wordt deze zenuwbaan versterkt en wordt de groef dieper. Zo wordt de afgelegde weg uiteindelijk een duidelijk pad. Ongelukkige mensen hebben de neiging om meer negatieve zenuwbanen te hebben. Dit is de reden waarom je niet de realiteit van de bedrading van je hersenen kan negeren en zelf kan beslissen om gelukkig te zijn. Om je gelukspunt te verhogen moet je nieuwe groeven creëren.

Je begint met het identificeren van de factoren die leiden tot geluk en de factoren die leiden tot lijden. Als je dit hebt gedaan kun je geleidelijk de factoren die leiden tot lijden afschaffen en degene die leiden tot geluk ontwikkelen.

Veel mensen proberen externe omstandigheden te manipuleren en controleren, en zijn altijd angstig om datgene te verliezen wat ze al hebben.
De enige keer dat je geluk kunt ervaren is hier op dit moment. NU.

geluk2
De wetenschap heeft aangetoond dat alles in het universum, inclusief jij, is samengesteld uit energie. Alles wat je zegt, denkt of doet en alles waar je in de buurt van bent heeft invloed op energie: het breidt uit of trekt samen.

Wanneer je energie uitbreidt ervaar je meer geluk, wanneer je energie samentrekt ervaar je minder geluk.

Als je aan iemand denkt die je lief hebt voel je je waarschijnlijk open en licht. In momenten van geluk heb je een toename van zuurstofopname, verwijdden je bloedvaten, ontspannen je spieren en is er een toegenomen integratie van het functioneren van de hersenenen te zien.

Het blijkt dat ieder van ons een eigen ingebouwde GPS heeft die ons leidt in de richting van geluk. Als je je meer ‘expanded’ (open/licht) voelt ga je de goede richting op, als je je meer ‘contracted’ (samengetrokken) voelt is het tijd voor een koerscorrectie.
“Ik vertrouw vaak op mijn innerlijke GPS. Als ik een keuze moet maken haal ik diep adem en voel welke optie meer lichtheid, openheid en ‘uitbreiding’ brengt.”

geluk22

Einstein heeft ooit gezegd dat de meest belangrijkste vraag die een persoon zichzelf kan stellen is: “Is dit een vriendelijk universum?”

De honderd “Happy mensen” in het boek antwoorden op deze vraag met een volmondig “JA” Dit denken ze de hele tijd, niet alleen met goede- maar ook met nare gebeurtenissen. Ze denken niet “Waarom ik? Het is niet eerlijk!” Maar zien alle gebeurtenissen in hun leven door de lens van “uiteindelijk gebeurt dit voor mijn eigen best. Er zijn geen fouten, ik ga kijken naar de zegening in deze gebeurtenis” Dit geloof in een vriendelijk universum is de wortel van hun ontspannen en vertrouwde houding in het leven.
Alle wijze mannen en vrouwen die ooit hebben geleefd hebben dit geloof in een vriendelijk universum gedeeld.
Vaak is het op het moment zelf een onprettige ervaring, maar kun je er na afloop op terug kijken en zie je wat het je heeft gebracht.

Je hoeft er niet in te geloven, maar probeer het eens twee weken uit. En kijk hoe anders je leven voelt aan het einde van de periode. Ga ervan uit dat wat er ook gebeurt het universum aan jouw kant is. Waarschijnlijk krijg je hierdoor meer gemak en rust.

Je weerstand tegen het huidige moment stopt. Dit betekend niet dat je passief of zelfgenoegzaam hoeft te zijn over de gebeurtenissen in de wereld of in je eigen leven, maar je hoeft niet meer te vechten of klagen over wat er al is gebeurd, want het kan namelijk niet meer worden gewijzigd.
Veel mensen besteden een enorme hoeveelheid energie met boosheid en het verzet tegen het leven en het huidige moment.

1 OPMERKING
  • Inge
    Beantwoorden

    “Er zijn geen fouten, ik ga kijken naar de zegening in deze gebeurtenis” Dit geloof in een vriendelijk universum is de wortel van hun ontspannen en vertrouwde houding in het leven.”
    Precies zo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: