Reis voorbereidingen

Reis voorbereidingen

De voorbereidingen van mijn reis (is het een reis?), veel mensen vragen ernaar, maar stiekem heb ik er weinig over te zeggen. Op de een of andere manier ben ik er niet heel veel mee bezig. Best gek, want alles zal gaan veranderen. De huur wordt opgezegd, mijn fotografie lessen stoppen.. Zeer definitief allemaal!

Waarschijnlijk zal het wel veranderen als de datum dichterbij komt, ik vind het nu vooral belangrijk om niet teveel in de toekomst te leven (niet dat dat kan, er is alleen maar dit moment) en NU te leven. haha

Lightroom (IMG_3685.CR2 en 11 andere)

Maaar uiteraard zijn er wel dingen die ik moet doen.
Zo zet ik langzamerhand steeds meer op marktplaats. Neem een kijkje voor boeken over plantaardig eten, duurzaamheid en spiritualiteit en ander leuks. haha

kopen kopen

Stilletjes aan komen daar ook veel spullen voor in de plaats.
Toch wel heerlijk om met goede spullen op pad te gaan die lang mee gaan. Dit zullen namelijk de enige dingen zijn die ik bezit (naast een paar verhuisdozen bij mijn ouders)

Schermafbeelding 2017-04-21 om 14.00.26

Zo kocht ik een Waka Waka Base, een mini zonnepaneel met batterij, zodat ik overal mijn spullen kan opladen. (een laptop kun je er niet mee opladen, wel een ipad/e-reader/lampjes) Ik stuurde Waka Waka een mail met de vraag of ze nog een tweedehands exemplaar hadden liggen (op marktplaats stond niks). En zo ben ik voor 1/3 van de verkoopprijs een heuse Base bezitter.

Bambook

– Een Bambook, een soort-van whiteboard maar dan als boekie, zodat je geen nieuwe boekjes hoeft aan te schaffen maar steeds dezelfde kunt gebruiken. In ruil voor promo kreeg ik deze gratis. (yes, m’n eerste deal ever!)

– Een Ipad. Ik ben nog niet helemaal overtuigt of ik deze echt nodig heb. Het lijkt me handig omdat ik ‘m dan met de zon kan opladen. Maar een beeeetje overbodig is het wel. (want ik neem ook een laptop mee)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Een tuinbroek (essentieel onderdeel voor een boerderij avontuur)
– Een e-reader (een boeken nerd kan niet zonder)
– Goede fietstassen van Ortlieb.

Keepcup

– Een koffiebeker van Keepcup, voor afvalvrije bakkies koffie en thee onderweg

En alles is tweedehands. Wel zo fijn als je lang van te voren weet dat je spullen nodig hebt, dan kan alles van marktplaats.

nog aan te schaffen

Lichtgewicht tentje, goede slaapzak, matje, zakmes, fietskaarten, fietsbroek, inklapbare snijplank, roestvrij stalen bakjes, voor-fietstassen, mini perculator, handige pan, regenpak, fietsreparatie spul, tripod en geheugenkaartje/batterij voor m’n camera.
Luxe beestje ben ik eigenlijk! Zonder al deze spullen zou ik ook zo op de fiets kunnen stappen.

Om niet onverhoopt ergens in de berm te belanden ga ik eind mei een fiets reparatiecursus doen.

Schermafbeelding 2017-04-21 om 13.55.23
geen plannen

Elke week veranderen mijn plannen. Eigenlijk kom ik er vooral achter dat het heerlijk is om zo min mogelijk van te voren te bedenken. De start zal het Permacultuur festival in België zijn, hier fiets ik in een paar dagen naar toe. Daarna lijkt pluk/permacultuur tuin Plukrijp me een bijzondere plek om te zijn. Wat hierna komen zal: ik heb geen idee! In België, Nederland en Duitsland zijn al zoveel gave plekken dat het zomaar zou kunnen zijn dat ik hier blijf hangen. Kan ik meteen in de weekenden wildpluk wandelingen geven en m’n vrienden en ouders blijven zien. Maaaar, geen plannen maken kan ook betekenen dat ik toch opeens naar Portugal fiets. Ha.

Kortom: het avontuur tegemoet. Weten jullie nog leuke plekken in België en Nederland om te werken tegen kost en inwoning? (permacultuur, duurzaamheid, ecodorp..)

6 REACTIES
 • Inge
  Beantwoorden

  Mooie spullen heb jij voor je reis (de WakaWaka Base vooral)! Ik ben ook bezig met voorbereidingen voor vertrek, al duurt dat nog wat langer. Het betekent vooral: wegdoen (weggeven indien mogelijk) wat al weg kan.

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Wat ga je doen? 🙂

 • groene vrouw
  Beantwoorden

  Zucht…….. ik ben toch wel een beetje jaloers hoor, maar ik heb hier mijn tuin en al mijn zaailingen en man lief is aan de betere hand dus van weg gaan is geen sprake misschien wat voor het volgend jaar?
  En al gaan we niet weg ik doe ook veel dingen weg naar de 2e hands winkel, dat geeft ruimte!
  Gaaf hoor dat je ons allemaal zo op de hoogte houd van je reis en de weg er naar toe.

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Dingen wegdoen geeft inderdaad veel ruimte, heerlijk!

 • Elcke
  Beantwoorden

  Dit wil ik ook! En mijn vriend al helemaal 😉
  Zo tof dat je dit gaat doen, ik ben benieuwd naar je verhalen en ervaringen 🙂
  Wij gaan binnenkort eerst maar eens naar Antwerpen fietsen ofzo, eens kijken of dit ook met een hondje in de fietsmand bevalt, want haar laten we echt niet thuis.

  Liefs, Elcke

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Leuk! Hahah ja dat is dan inderdaad wel belangrijk.
   lief, ik zie het al helemaal voor me met het hondje erbij, super leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: