Inspirerende ‘Alternatief Reizen’ boeken

Inspirerende ‘Alternatief Reizen’ boeken

Als ik geen boeken had gelezen en documentaires had gekeken had ik waarschijnlijk nu nog steeds vlees gegeten en alle lampen aan laten staan. Dank inspiratie!

Vandaag neem ik je mee in de wondere wereld van ‘alternatief reizen’. Vaak denk je bij reizen aan een goed gevulde spaarrekening, elke dag onderweg zijn en in Nederland weer snel in je oude ritme terugvallen. Maar het kan anders! De boeken die hieronder staan gaan over digitale nomaden die als levenswijze reizen hebben, Philippa die twee jaar in Nieuw Zeeland op boerderijen heeft gewerkt, Miriam die leeft in de wildernis en Tomi die zonder geld(!) door 42 landen heeft gereisd. Boeken die je anders laten denken, die je laten dromen en misschien zelfs laten DOEN. Want uiteindelijk gaat het daar vooral om, het durven te doen.epubcover-small
Tomi Astikainen heeft vier jaar zonder geld geleefd, vier jaar waarin hij door 42 landen heeft gereisd en 200.000 kilometers heeft gelift. In dit gratis boek verteld hij hoe je eten, vervoer, gezondheidszorg en slaapplekken zonder geld kan krijgen.


3304207
The Wild Green Yonder” vond ik twee jaar geleden in een kringloopwinkel in Utrecht. Best bijzonder, want hij is bijna onvindbaar op internet. Dit boek verteld precies wat ik zelf ga ondervinden: voor onbepaalde tijd werken op biologische boerderijen.
Stadsmeisje Philippa reist 2,5 jaar door Nieuw-Zeeland om op 40 verschillende plekken tegen kost en inwoning te werken: wwoofen. (World Wide Opportunities on Organic Farms). Ik kan me alvast voorbereiden op véél onkruid wieden, een eigen plek missen, steeds opnieuw moeten wennen maar vooral ook: veel nieuwe mensen leren kennen, heel veel leren, avonturen beleven en veel in de natuur te zijn. Althans, dat is wat Philippa uit haar avonturen haalde. Als iemand het boek wil lenen, stuur me een berichtje!


9200000059982640
“In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In 2010 verruilde ze de Achterhoek voor een leven ver van de bewoonde wereld. Samen met haar man Peter leeft ze zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.”

Het mooie van dit boek is dat je er juist het kleine, alledaagse in leest. Hoe ziet je leven er nou echt uit als je dag in dag uit in de natuur leeft? Hoe verander je er door? Welke inzichten krijg je? Daarnaast staan er prachtige beschrijvingen in over de flora en fauna. Een boek om meerdere malen te lezen.


front
Dit gratis boek gaat over de reis die Benjamin Lesage al liftend heeft gemaakt van Nederland naar Mexico zonder geld. Hoe hij zonder geld leeft staat ook uitgebreid omgeschreven in zijn andere gratis boek: “Living without money. What if the dream came true?”


original-size-DN
“Afstand is een illusie. We hebben het geluk om te leven in een tijd waarin vliegtuigen en communicatietechnologieën de wereld kleiner maken dan ooit. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden. We staan aan het begin van een revolutie die de manier waarop we leven, werken en spelen gaat veranderen. En het goede nieuws is – je kan er deel van zijn. Het leven hoeft geen ratrace te zijn. Waarom wegkwijnen in een kantoor als je vanuit je hangmat zou kunnen werken? Een groeiend leger van digitale nomaden vind hun eigen antwoorden. Gewapend met een laptop volgen ze hun dromen en leven onvergetelijke avonturen.
Ben je klaar om in hun voetsporen te treden en de wereld jouw speeltuin te maken?” Digital Nomads – Esther Jacobs & André Gussekloo


The-Avant-Garde-Life-Square
‘Everything that your parents told you not to do: Disregarding society in a quest for sustainable adventure’
“Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om alles te negeren wat de samenleving je geprobeerd heeft te leren? Kan je je carrière echt opgeven voor de zoektocht naar avontuur en het leven dat je wilt leven, in plaats van het leven dat voor je is uitgestippeld?

Dit is een boek voor dromers. Het geeft je het laatste zetje om met je baan te stoppen en de wereld in te springen. ‘The Avant-Garde Life’ gaat over een manier van leven. Hier gratis te downloaden!

Weten jullie nog inspirende avontuur/reis boeken? Volgende week komt deel twee online!

8 REACTIES
 • Anna
  Beantwoorden

  Ohhh, dit is een heerlijke lijst <3. Fijn. Ik vind dit soort verhalen ook altijd zó enorm inspirerend. Vooral die van Tomi lijkt me heel interessant. Wow! Echt gaaf dat iemand gewoon op pad besluit te gaan zonder geld. Rijk kunnen zijn zonder geld – ik geloof er ook echt heel sterk in dat dat een ding is.

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Jaaaa ik word zelf ook altijd blij van zulke verhalen! Veel leesplezier!

 • Inge
  Beantwoorden

  Dank je Marin, voor de gratis boeken. Ik ga ze goed bestuderen! Ik ben al hard bezig met de voorbereiding van een ‘moneylow’ leven (ik bedoel: met zo min mogelijk gebruik van geld)

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Gaaf! Wat zijn je voorbereidingen?

 • Zora
  Beantwoorden

  Super leuke blog, thanks! Ik heb weer wat te lezen en inspiratie op te doen 😀

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Fijn!

 • Inspirerende 'Alternatief Reizen' boeken deel 2 - Groene Avonturen
  Beantwoorden

  […] je totaal anders wilt gaan leven. Een paar weken geleden liet ik je kennis maken met een aantal inspirerende ‘reis’ boeken. Vandaag deel 2 met filosoferen over reizen, 1000 dagen reizen voor €10 per dag, nooit meer […]

 • Bianca
  Beantwoorden

  Dankje voor het delen!
  Ik kwam deze net tegen, ken je die al?
  http://livingwithoutmoney.org/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: