Groene Avonturen dagboek – week 1

Groene Avonturen dagboek – week 1

Ondertussen ben ik alweer 16 dagen op pad, 16 dagen vol kleine en grote avonturen. Muizen in je fietstas, je schoen verliezen, opeens bekenden tegenkomen, schapen die je wakker maken, uitgeput zijn en ontzettend genieten van de natuur.

Op Instagram heb ik dagelijks een dagboek bijgehouden, hieronder een verslag van de eerste week.

Dagboek Groene Avonturen-38
Dagboek Groene Avonturen-4
Dagboek Groene Avonturen-3
Dagboek Groene Avonturen-2

dag1Phoeh, wat een eerste dag! Een combinatie van een ontzettend vrij, blij gevoel maar ook totaaal kapot. Iets teveel (100 km) voor een eerste dag! De tent staat lekker scheef op een staatsbosbeheer camping, onderweg kocht ik courgettes uit iemands moestuin, de natuur was prachtig en nu ga ik in slaap vallen denk ik ??

Dagboek Groene Avonturen-7
Dagboek Groene Avonturen-12
Dagboek Groene Avonturen-9
Dagboek Groene Avonturen-11
Dagboek Groene Avonturen-10
Dagboek Groene Avonturen-8

dag2Waar te beginnen? De kinderen die langs de weg walnoten uit opa en oma’s tuin verkochten, de hindernissen baan door tientallen kikkertjes op de weg, de mensen die gek kijken omdat ik op blote voeten fiets en véél te veel mee heb, de moerasspirea wildpluk thee, de leuke gesprekken, de groente die ik onderweg koop.. Prachtige dag! Excl. m’n schoen die ik onderweg verloor (!), de 5 teken in m’n tent en de vijf muizen die vanochtend uit m’n fietstas sprongen en m’n eten hadden opgegeten (niet handig Marin!)

Dagboek Groene Avonturen-14
Dagboek Groene Avonturen-15
Dagboek Groene Avonturen-13
Dagboek Groene Avonturen-16

dag3De dag beginnen met muizen die al je eten op hebben gegeten, onderweg koek en een pakje sap krijgen van twee lieve oma’s die bezorgd waren, 3 frambozen plukken, wéér te ver fietsen en het lieve aanbod van @wendyprop afslaan om daar te logeren omdat ik zo zin heb om te kamperen en uiteindelijk uitgehongerd en kapot op een mega leuke mini camping terecht komen mét koud bier! ?

Dagboek Groene Avonturen-19
Dagboek Groene Avonturen-17
Dagboek Groene Avonturen-20
Dagboek Groene Avonturen-18
Dagboek Groene Avonturen-21
Dagboek Groene Avonturen-22

dag4
Van plan 90 km te fietsen maar mega tegenwind en een moe lijf lieten me stoppen bij 60 km. Elke dag leer ik meer en meer verwachtingen los te laten. Nu op een ‘kamperen bij de boer’ camping, waar alleen campers staan en iedereen elkaar aanstaart, dus heb mooi mien eigen plekje gemaakt, vlakbij de bijenstal! Chagrijnigheid daalt alweer 🙂

Dagboek Groene Avonturen-26
Dagboek Groene Avonturen-28
Dagboek Groene Avonturen-27
Dagboek Groene Avonturen-25
Dagboek Groene Avonturen-24
Dagboek Groene Avonturen-23

 

dag5
Zo leuk van op avontuur zijn: het onverwachte! Gisteren kwam ik een oude bekende tegen bij het klooster/de bier brouwerij van La Trappe, waar ik een heel mooi gesprek mee had. En op een bivakzone (legaal wildkamperen) in België dacht ik het rijk alleen te hebben maar kwamen later een wandelaar van 18 en 3 vrienden uit Tilburg aan. We hebben met z’n vijven fikkie gestookt, champagne gedronken, aardappeltjes ‘gewildplukt’ bij de buur-akker en ze gekookt in een leeg blikje cola.

Dagboek Groene Avonturen-31
Dagboek Groene Avonturen-29
Dagboek Groene Avonturen-30

dag6
Zon! Met de Waka Waka achterop al fietsende energie verbruikt maar ook gemaakt. Om half 10 vertrokken en pas om half 7 over, net iets te lang gefietst (vooral in de zon is vermoeiend)! Nu wel op een moooie bivakzone middenin het bos aangekomen (waar ik verrast werd door een seksend stelletje, ooops. Ik durf nog geen hoi te zeggen, bang dat ik heel hard moet lachen) Morgen door naar Sint Truiden, opbouw permacultuur festival!

Dagboek Groene Avonturen-34
Dagboek Groene Avonturen-32
Dagboek Groene Avonturen-37
Dagboek Groene Avonturen-33
Dagboek Groene Avonturen-35
Dagboek Groene Avonturen-36

dag7Jaaa gehaald, Kasteel Nieuwenhoven! Even vergeten dat België niet plat is. Phoeh wat een geklim! Zo blij dat ik er ben, 3 dagen even niet fietsen.. Net boodschappen gehaald in het dorp, mijn idealistische hart deed pijn: niks bio, lokaal of onverpakt. Gelukkig wel plantaardig en gezond maar van chiquita bananen en quaker havermout moet ik eigenlijk een beetje huilen. haha. Nu knetterharde onweer.

De eerste week in beeld en tekst, volgende week week twee!

7 REACTIES
 • Antje Schroor
  Beantwoorden

  Hallo Marin,

  Wat heb je al veel verschillende plaatsen bereikt op je fiets! Ik vind het heel leuk om je belevenissen te volgen en de foto’s te bekijken.
  Geniet van je fietstochten!
  Groeten van Antje

 • Will
  Beantwoorden

  Hoi Marin, leuk je belevenissen te lezen. Laat je ook een keer je planning weten zo ongeveer? Wat is het einddoel en via welke route wil je daar wanneer ongeveer zijn. Of is alles op de bonnefooi? Ook goed natuurlijk, al dat geplan…haha. Volgens mij vraag je veel van jezelf. Genieten is ook een kunst en dan maar een dagje langer er over doen. Ik heb je hier niet gezien dus kan ik je alleen maar zo een fantastisch vervolg wensen. En die teken…. best een beetje eng, al zul je misschien een tekenpen bij je hebben, maar op je rug kun je er ze niet zelf uithalen…. liefs en heb het mooi!

 • Caroline
  Beantwoorden

  Heerlijk om mee te lezen! Die kilometers in je lijf, dat is wennen, maar er is ook een optimale max! Geniet van je reis en je ontmoetingen, X Caroline

 • groene vrouw
  Beantwoorden

  Hartstikke goed van je Marin!
  Ik volg je op instagram ook, ondanks ik niet op instagram zit en kan reageren op je leuke avonturen.
  Ik wens je nog heel veel plezier met je reis!!!

  Lieve groet Groene vrouw

 • Esmée - Veggielista
  Beantwoorden

  Ik vind het zó leuk om alles via instagram te kunnen volgen. Ik adoreer je avonturen. liefs

 • theda
  Beantwoorden

  Geweldig, alleen ik zou je de raad willen geven om niet al te grote einden te fietsen maar wat vaker te stoppen en eerder een overnachtingsplek te zoeken. Ik snap dat je nu op tijd moest zijn voor het festival. Zie uit naar je verdere verslag. Had al vaak gecheckt of er wat te lezen viel. succes en blijf gezond!

 • Anneloes en Janet
  Beantwoorden

  Wauw! Wij doen het je niet na hahaha. Maar mooi dat je uiteindelijk België hebt bereikt. Wat een avonturen!Veel fiets- en ontdekplezier 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: