Groene Avonturen dagboek – Week 2

Groene Avonturen dagboek – Week 2

Het leuke van rondzwerven: elke dag en week is anders.
In week twee bezocht ik het Permacultuur festival, werd ik een indiaan, zwom ik in m’n nakie in een riviertje, maakte ik wilde munt thee en werd ik heel blij van een waterkoker. (als je op de foto klikt wordt ‘ie groter)

Dagboek 8910
Dagboek 8910-4
Dagboek 8910-2
Dagboek 8910-5
Dagboek 8910-7
Dagboek 8910-3

dag89103 dagen permacultuur festival, kamperen middenin het voedselbos. Zo inspirerend! 280 mensen die dezelfde interesses hebben en waar je met elk persoon urenlang kunt praten. Overdag workshops (dit keer ging ik voor de ‘spirituele’ workshops en leerde ik bijvoorbeeld de energie van bomen te voelen, bijzonder dat je het ook echt voelt) en ‘s avonds kampvuur (altijd goed). Tussendoor voor €1,50 de meest heerlijke bessen plukken. Ik wil nog niet weg! Stiekem nog niet veel zin om te fietsen, maar morgen stap ik op de fiets naar Maastricht, vanaf donderdag ben ik voor twee weken tiny house bezitter, ook niet erg! De foto rechtsboven is @pascalgelling met homemade zwarte bessen/kruisbes wijn. En leuk om je te ontmoeten @tuin_van_de_toekomst ! (Ik had het veel te druk met leuke dingen waardoor ik nauwelijks foto’s heb gemaakt)

Dagboek 8910-8
Rondleiding fiets: linkervoortas: slaapkamer, rechtervoortas: kledingkast, stuurtas: handtas, linkerachtertas: kantoor woonkamer, badkamer en nachtkastje, rechterachtertas: keuken en voorraadkast, achterop: huis en slaapkamer. ?

dag11

Dag11-2
Dag11-3
Dag11-7
Dag11-5
Dag11-6
Dag11-4

Vandaag gefietst van Sint Truiden naar net buiten Maastricht (75 km), met heerlijk weer en mooie landschappen. Wat is Limburg mooi! Onderweg plukte en at ik veel bramen, vond ik een veer en werd een indiaan en was ik weer helemaal fiets-blij. Nu op een veel te grote camping, maar wel net naast het bos in de heuvels. Morgen stap ik stiekem op de trein (als ik mn fiets er in krijg) en trein ik naar Dordrecht.

dag12

Dag12-2
Dag12-4
Dag12-6
Dag12-3
Dag12-5
Dag12-7
Wat een mooi leven!
De trein die opeens bijzonder wordt omdat je binnen twee uur op een plek bent waar je anders drie dagen over had gefietst. (ik was van te voren een beetje bang dat ik mn fiets er niet in kreeg, maar ging heel makkelijk!) In Dordrecht naar de Villa Augustus ‘markt’ geweest en groente uit eigen moestuin gekocht. En nu als enigste kampeerder (uh wel de eerste muis ontdekt) op een hemelse paalkampeerplek naast een rivier met trekpont (zonet er al in mn nakie in gezwommen ?), uitkijkend over een meertje en schotse hooglanders en met af en toe schapen op visite. Straks en vannacht wel veel regen, maar ik zit droog! ?

dag13

Dag13-2
Dag13-5
Dag13-9
Dag13-3
Dag13-6
Dag13-11
Dag13-4
Dag13-7
Dag13-12
Vandaag was ik om 6 wakker en heeft het 7 uur achter elkaar geregend. Dan wordt zo’n tiny house van 2 vierkante meter wel heel erg klein. Gelukkig had ik gezelschap van schapen, een boek en boterhammen. Vanmiddag was er zon en heb ik een stuk gewandeld, beetje jammer van het eindpunt met bankje: uitkijk op Shell!
Onderweg kauwde ik op een wilgentakje voor m’n hoofdpijn (zelfde werkende stof als aspirine), plukte ik mijn salade (klaver, weegbree, springbalsemien, zilverschoon, moerasspirea, vlierbessen, bloemen van smeerwortel en madeliefjes) en ontdekte ik een veld watermunt! Van de watermunt maakte ik thee, en heb ik eindelijk mijn Biolite uitgeprobeerd. Binnen een paar minuten heb je je water gekookt en je mobiel weer 10% meer opgeladen 🙂 En een aardige buurvrouw heeft zonet haar tentje opgezet, de haringen zaten er alleen niet bij dus heeft ze takjes gebruikt ??

dag14

Dag14-2
Dag14-6
Dag14-10
Dag14-3
Dag14-7
Dag14-11
Dag14-4
Dag14-8
Dag14-12
Een industriële route langs Rotterdam Zuid. Maar door een andere ‘bril’ op te zetten uiteindelijk best mooi! Gekeken naar lijnen, vormen en kleuren ipv te denken ‘waar is de natuur?!’ Ook hadden ze een speciaal bordje voor de nomaden ?
Onderweg twee lieve vrouwen tegengekomen die me het hemd van het lijf vroegen en waarvan 1 meteen haar huis aanbod om op te passen als ze op vakantie gaat. Net toen ik geen zin meer had (zou naar een paalcamping bij Leidschendam) ontdekte ik een natuurcamping. Met wc, douche, ‘wilde’ konijnen, een waterkoker(!) en zwarte bessen struiken. (bladeren zijn lekker als thee) Nu sperzieboontjes doppen die ik onderweg uit iemands moestuin kocht.

Tiny house
Ik loop maar liefst een week achter, want ik bevind mij alweer bijna een week in een Tiny House. Daarover binnenkort meer!

4 REACTIES
 • paul
  Beantwoorden

  erg leuk om je zo een beetje te kunnen volgen en fantastisch hoe je met voeding en duurzaamheid bezig bent! liefs paul

 • Tamara
  Beantwoorden

  Leuk, Marin! Ik geniet helemaal mee van je groene avonturen <3

 • jocyta
  Beantwoorden

  Wow! Super leuk om te lezen en je te kunnen volgen op deze manier!

 • henny
  Beantwoorden

  Ik had er al even niet meer aangedacht dat fietstocht al begonnen was. Maar nu ben ik weer bij. Heel erg leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: