Groene Avonturen dagboek – Week 3 & 4

Groene Avonturen dagboek – Week 3 & 4

Wat gaat de tijd snel! Zo zit je zenuwachtig te wachten tot het avontuur mag gaan beginnen en zo ben je alweer vier weken op pad. De afgelopen twee weken verbleef ik in deze leuke Tiny House in Beverwijk waar ik heel veel heb gewerkt en de natuur ontzettend heb gemist.

dag15

Dag15-2
Dag15-5
Dag15-3
Dag15-4
Gearriveerd bij dit o-zo leuke bijna geheel zelfvoorzienend mini huisje waar ik twee weken op mag passen (incl. konijn en kat) Wel omringt door sta caravans op een camping, ik zal de natuur en zee veel gaan opzoeken! Vanmiddag ging ik vegan pannenkoeken eten (met uitzicht op de duinen) bij @lu.nama in Zandvoort, waarmee ik best-friends-forever was op het @livingvillagefestival. Ik fietste vandaag ‘maar’ twee uur (een paar weken geleden was twee uur nog echt heel lang!) dus deed dat in een niet zo praktische jurk, en super goed match met m’n gele regenjas en wandelschoenen ?

dag16

Dagrest-3
Dagrest-2
Dagrest
Ha, avonturen maak je overal mee. Vandaag 2 uur naar Amsterdam gefietst voor een blote voeten feestje/cacao ceremonie waar @kareemraihani speelde. Van plan om tot het einde te blijven (02.00) en dan weer twee uur terug te fietsen. Maar dit werd niet goedgekeurd door het universum ?  Nét voordat ik er was een sissend geluid met als resultaat een platte band. Uiteindelijk de laatste trein terug gepakt en in de uren dat ik er was heel hard gedanst. In de trein vond ik op m’n plek een kindertekening van een tent met kampvuur, perfecte afsluiting! Morgen maar eens testen of ik nog een bandje kan plakken.

dag17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een dag van koken en kantoortje spelen. Ik weet niet wanneer ik hierna weer uitgebreid kan koken dus maak ik hier de komende twee weken goed gebruik van. Vandaag maakte ik courgette/broccoli/munt soep (recept @30dagenvegan ), volkorenbrood (ik moet nog het ultieme recept vinden, ze blijven altijd een beetje kleverig van binnen), en haver- pannenkoeken en koekjes. Het kantoortje spelen gaat me niet zo goed af. Ik heb genoeg te doen achter m’n laptop (o.a. @lokalokanl en m’n cursus afmaken) maar het zuigt energie, werkt verslavend en ik krijg kramp in m’n vingers haha. Natuuuur, ik mis je!

dag1819

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dagrest-6
Dagrest-4

Hooggeëerd bezoek van @hester_veenstra. We zwommen in de zee, bezochten Haarlem, keken film, aten zelfgemaakte sushi en pannenkoeken en deden veel huishoudelijke klusjes. Wasjes, afwas, vegen, opruimen.. Zo’n klein huisje is snel vol en chaotisch. Leuk dat je er was hes!

Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.33.13

Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.54.57
Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.55.11
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mijn Tiny House verblijf gaat gepaard met zeer on-avontuurlijke dagen. Beetje koken, lokale boodschappen doen (en sommige boeren interviewen), voor de beestjes zorgen en voor de rest achter m’n laptop werken aan @lokalokanl .
De afgelopen 1,5 week hebben Sofie en ik zo’n 2000 e-mailadressen van Loka Loka bedrijven opgezocht, zodat ze binnenkort een mail kunnen krijgen. En heb ik mijn cursus verder afgemaakt. Best lastig om me er bij neer te leggen dat dit nu heel belangrijk is. Echt blij word ik namelijk niet van laptop dagen: ik heb nergens zin in, ik heb weinig energie, ik ga veel meer eten, kom nauwelijks buiten en zit veel meer in m’n hoofd.

Mááár hierdoor komen we steeds verder met Loka Loka én kan ik vanaf Augustus op avontuur in Drenthe en Groningen. Vanaf 28 juli ben ik aan het pannenkoeken bakken als vrijwilliger bij het Taribush Kuna festival. Daarna maak ik stillevens met fotografenvriend Thomas, werk ik mee in de tuin van Pascal en het Medume  Foodforest, interview ik de lokale bio boeren in Drenthe en kampeer ik me een ongeluk. Doei laptop, hoi natuur!

Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.57.26
Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.57.41
Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.57.31

Laat ik nu niet vergeten dat mijn allerliefste moeder langs kwam. We maakten een mooie fietstocht, aten pizza en hadden mooie gesprekken. Vriendin Brenda kwam de volgende dag langs mét zelfgemaakte vegan muffins. We deden de hele dag heerlijk niks (best lastig voor ons) en plukten een wild-berm-boeket.


Tot in Augustus! Hebben jullie nog vakantie/avonturen plannen?

2 REACTIES
 • groene vrouw
  Beantwoorden

  Ja wij piepen er even tussen uit met een heel klein caravannetje, en zo regelmatig even naar de moestuin voor de groeneten.
  We blijven nl dicht in de buurt zo’n 35 km van huis, even een andere omgeving en lekker fietsen.

 • Eva
  Beantwoorden

  De laatste week van augustus ga ik waarschijnlijk met vriendinlief naar een kleinschalige camping. Gaat een nieuwe ervaring worden, want ik heb alleen op festivalcampings en naturistencampings gestaan. En we gaan dan maar eens goed gebruik maken van onze museumkaarten. Heb ik echt zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: