Wordt vriend van Groene Avonturen – Donatiesysteem

Wordt vriend van Groene Avonturen – Donatiesysteem

Groene Avonturen vriend via Patreon

2,5 jaar geleden ben ik met mijn blog Groene Avonturen begonnen. Een blog over simpel, groen leven. Lokaal eten, permacultuur, minimaliseren, zonder afval leven, recyclen, groene avonturen beleven en wildplukken.

xxmee op avontuur

In juli heb ik mijn huis en baan (fotografiedocent) opgezegd en ben ik op de fiets gestapt, het avontuur tegemoet. Gewapend met camera en laptop leg ik nu de wondere wereld van ecodorpen, permacultuur tuinen, zelfvoorzienende plekken, groene mensen en tiny houses vast. Sommige plekken bezoek ik voor een dag, op anderen blijf ik een tijdje wonen en meewerken.

Schermafbeelding 2017-09-21 om 18.45.07

In juli werd het tijd voor een volgende stap: mijn huis en baan (fotografiedocent) heb ik opgezegd en ik ben op de fiets gestapt, het avontuur tegemoet. Gewapend met camera en laptop leg ik nu de wondere wereld van ecodorpen, permacultuur tuinen, zelfvoorzienende plekken, groene mensen en tiny houses vast. Sommige plekken bezoek ik voor een dag, op anderen blijf ik een tijdje wonen en meewerken.

De afgelopen jaren heb ik vrijwillig honderden uren en heel veel liefde in Groene Avonturen en Loka Loka gestopt.

Patreon past heel goed bij zo zelfvoorzienend mogelijk leven omdat ik hierdoor onafhankelijk word van een baas, de staat (uitkering) of adverteerders.
Alleen gesponsord door een groep leuke Groene Avonturen lezers, hoe gaaf is dat!

Patreon is een website waarop makers (kunstenaars, muzikanten, bloggers etc.) door een donatiesysteem kunnen stoppen met bijbaantjes en kunnen leven van hun passie door de donaties van volgers.

IMG_7707
Geld blijft voor mij een lastig gegeven, omdat het de oorzaak is van alles waar ik op tegen ben in de wereld: veehouderij, monocultuur, fossiele brandstoffen, oorlogen, consumptiemaatschappij. Maar aan de andere kant is het in de puurste vorm nog steeds een mooi en vooral handig ruilmiddel waarmee je duurzame personen en bedrijven kan supporten. Elke dag kun je stemmen met je portemonnee door je boodschappen bij lokale, biologische boeren te kopen en je geld te investeren in duurzaamheid/ zelfvoorzienend leven.

Helemaal uit dit systeem stappen is best moeilijk,de mensen die ik ken die van heel weinig geld leven, maken nog steeds op de een of andere manier gebruik van dit systeem (voedsel redden, kraken, liften) en zijn hierdoor afhankelijk van anderen.

Een donatiesysteem dus.

Vanaf €2,50 (een kopje koffie) per maand kun je vriend worden van Groene Avonturen, zodat ik mijn basisbehoeften (lokaal eten, slaapplek, reiskosten) kan betalen en ik me (onbetaald) kan blijven inzetten voor een groenere wereld door:

– Groene Avonturen blogposts te blijven schrijven over zelfvoorzienend leven, groene projecten en groene avonturen
– Vrijwilligswerk te doen op biologische boerderijen
– Lokaal eten te promoten door Loka Loka reporter te zijn, boeren te interviewen en nieuwe adressen te vinden
– Vrijwilliger te zijn bij het Permacultuur magazine (coverbeeld & beeldredactie)
& op donatiebasis wildplukwandelingen en lezingen kan blijven geven

Van de donaties betaal ik mijn lokale, biologische boodschappen, mijn slaapplekken (vooral natuurcampings en hier en daar een hostel/airbnb) en investeer ik in mijn toekomstdroom: een stuk land waar een inspiratie-permacultuur centrum op komt en waar jullie kunnen komen leren, ontdekken, spelen, zijn!

Als er een online Groene Avonturen tijdschrift verschijnt (op m’n blog op donatiebasis te koop) krijg jij ‘m als vriend uiteraard gratis opgestuurd.
Deze tijdschriften zullen gaan over een groene levensstijl: permacultuur, avonturen beleven, zelfvoorzienend leven, minimaliseren, recyclen, lokaal eten, vega eten.
Met veel foto’s, interviews, artikelen, tips, recepten!

groene avonturen tijdschrift45

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Patreon werkt met Paypal of Creditcard, heb je dit niet maar wil je wel vriend worden?
Klik dan hier voor meer informatie.
Op dit moment heb ik 12 vrienden, 8 via Patreon, 4 via periodieke afschrijving. Yeeh!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: