Gent: vegan eten en groen winkelen

Gent: vegan eten en groen winkelen

In deze blogpost vind je 76 adresjes om vegan taartjes te eten, tweedehands en fairtrade kleding te kopen, naar musea te gaan, dronken te worden en eco te slapen in Gent.

Op dit moment verblijf ik op Boskanter, een zelfvoorzienende boerderij/inspiratieplek in Opbrakel, wat ongeveer 45 minuten met de auto van Gent ligt.

Bij Boskanter ben je elke dag omringt door mensen en is er weinig plek om alleen te kunnen zijn. Vandaar dat ik onlangs al m’n verjaardagsgeld erdoorheen heb gesmeten met een weekendje Gent.

UITZICHT
Mijn weekend was een combinatie van me misselijk eten aan vegan taartjes en genieten van het alledaagse. Bij elk vega cafeetje las ik een stuk uit het boek ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle en heb ik de wijze lessen meteen in de praktijk toegepast. Waardoor het een zeer magisch weekend is geworden! Door volledig in het NU te zijn met al je zintuigen en geen aandacht te besteden aan je denken wordt alles zo bijzonder. De geuren, kleuren, geluiden, mensen, de wind, de vogels .. Ik heb urenlang voor het raam in een cafeetje gezeten, het raam zag ik als een bioscoopscherm, met vele mooie verhalen die voorbij wandelden. Verdwalend wandelen door Gent, dansen bij folk-straatmuziek en uiteindelijk een lift terug naar huis gekregen van hele leuke mensen die bleven thee drinken. Het alledaagse is het allermooiste!

Daarnaast bezocht ik verschillende vegan eettentjes, tweedehandswinkels en een zeer mooie (stilte) sauna. De sauna was een goede plek voor mijn modderige lichaam na tien dagen niet douchen (er is hier op Boskanter alleen een buitendouche met koud water en ik ben mijn Wim Hof krachten een beetje verloren)

Schermafbeelding 2017-12-02 om 12.26.42
Van te voren maakte ik een iets te uitgebreide adressenlijst met vegan restaurantjes, café’s, musea, tweedehandswinkels…, waarvan ik maar een klein gedeelte heb gebruikt. Als je zelf een keer naar Gent wil scheelt de kaart je het uitzoek-werk. Al is het soms nog leuker om gewoon te gaan en je te laten verrassen, te zwerven en de stad te ontdekken zonder kaart, zonder plan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
full circle coffee

Op zaterdag begon ik mijn weekend bij ‘Full Circle Coffee‘ en een half uur na opening zat het al helemaal vol. De reden? Ik denk door de hele goede koffie!
En alles wat je ziet is veganistisch: van de taartjes, koffiekoeken, donuts, broodjes, cappuchino..  Ik bestelde een chai-latte carrot cake, die nu in m’n top 5 vegan taartjes staat, hartjes!
Je kunt er ‘Vegan Good Life’ magazines lezen en urenlang blijven zitten zonder tientallen euro’s kwijt te zijn omdat je aan de bar bestelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
mie vie

Sinds begin 2017 is Mie Vie gevestigd in Gent. Een lief vegan cafeetje waar vooral broodjes op het menu staan. Ik at er een hele lekkere wrap met seitan kebab, currynaise, sla, wortels, tomaat & preikiemen.  Je vind er vegan kookboeken om te lezen en een lieve vrouw als eigenaresse die je eveneens plantaardige voedingsadvies/consultatie kan geven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

le botaniste

‘s Avonds at ik bij Le Botaniste, wat een prachtige plek! Ze noemen zichzelf een ‘plant-based organic food & wine bar’. Bij Le Botaniste vind je vegan bowls: spicy chili sin carne, dirty noodle soup, tibetan mama, botanical salad… En hele goede biologische wijn en veel te lekkere chocolate chip cookies.
Je betaalt dezelfde prijs als bij andere restaurantjes (+- €15,- voor een drankje, hoofdgerecht, cookie) maar het voelt alsof je mega chic uiteten gaat door de inrichting. (vooral door het hoge en mooie plafond)

Ik merk dat ik het een beetje saai vind, schrijven over winkelen en vegan eten.
Vandaar dat ik nu stop en jullie mooi doorstuur naar de Google Maps kaart die ik heb gemaakt. Op Good Goal staan veel duurzame adresjes en op Happy Cow staan alle vegan plekken van Gent.

Zijn jullie al een keer in Gent geweest? Nog aanraders?  

3 REACTIES
 • Dorien
  Beantwoorden

  Hey Marin,

  Regelmatig lees ik met je groene avonturen mee, met veel plezier. Sinds een jaartje wonen wij vlakbij Gent en ik ben zeer geïnteresseerd in je kaartje gecombineerd met adressenlijst. Zelf maken we ook graag een tourtje Gent en er is zoveel leuks/groens en vega’s, dat we door de vele lijsten het overzicht wel eens verliezen. Is het mogelijk een kopietje van je adressenlijstje te krijgen zodat we kunnen zien welke restaurantjes enzo je had opgezocht? Of kan ik ergens op klikken en heb ik dat niet gezien?

  Veel plezier met je verdere avonturen!

  Groetjes,

  Dorien

  1. groeneavonturen
   Beantwoorden

   Hoi Dorien! Ik dacht dat ‘ie er bijgevoegd was, maar hij stond alleen onderaan. Hij staat nu ook onder de kaart, het vetgedrukte (adressenlijst)
   Ben benieuwd of je nog andere tips hebt!

 • sara van ranst
  Beantwoorden

  Hi Marin,

  Ik heb je blog ontdekt omdat ik en mijn vriend al een tijdje dromen over leven in een yurt/tiny house/… en toen op dit artikel gebotst. Ik woon zelf in hartje Gent en ben onder de indruk van je lijstje! Ik kan je wel al een kleine update bezorgen: barbiet (http://www.barbiet.be/) vegan/veggie, gerund door een gepassioneerd koppel. Serveren de béste american pancakes en alle sapjes zijn vers. Iedere week hebben ze ook een nieuw sapje op het menu met de gekste maar lekkerste combinaties.
  NEST is begin juni gestopt. Dit was een tijdelijk project om de oude bib te vullen. Maar je hebt ook DOK, daar werk ik als vrijwilliger. Op zondag taart (vegan taart van Klubhuis https://www.instagram.com/klubhuis/), koffie en gazetten. Maar er vinden ook verschillende projecten plaats zoals: leven in een container, stadsgevels, planten adopteren, … http://dokgent.be/
  Als je ooit nog eens langskomt, willen we gerust een rondleiding geven =)

  Sara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: