Kookworkshop

Het is heel leuk om te weten hoe eetbaar je stad/dorp blijkt te zijn, maar wat doe je nu eigenlijk
in de keuken met brandnetels, zevenblad of rozenbottels?

In deze workshop leer je de basis van koken met wilde planten/bessen/bloemen.
We maken een plantaardige wilde lunch/diner, glutenvrij/suikervrij is mogelijk.

Prijs: €35 per persoon, excl. reiskosten en extra ingrediënten. Minimaal 7 personen. 
Duur: 4 uur: 2 uur wildplukken, 2 uur koken
Meer informatie? Stuur me een mailtje: marin@groeneavonturen.nl


Voorbeeldgerechten
(afhankelijk van het seizoen)
  • Kruidenkaas gemaakt van cashewnoten met wilde kruiden en eetbare bloemen
  • Wilde soep van brandnetels, daslook, zuring
  • Wilde pesto van daslook, brandnetels, hondsdraf, look zonder look
  • IJsthee van wilde munt
  • Rozenbottel ketchup
  • Meidoornbes snoepjes
  • Raw vegan taart met eetbare wilde bloemen
  • Gekarameliseerde kastanjes
  • Kappertjes gemaakt van madeliefjes
  • Dennentopjes azijn
  • Vlierbes siroop
  • Onrijpe walnotenolie
  • Wilde salade van klavertjes, lindeblad, kleefkruid, duizendblad en eetbare bloemen
  • Wilde groene sapjes met de hand-slowjuicer
  • Vlierbloesemchampagne
  • Bloemen en kruiden thee
  • Koffie surrogaat uit het wild (eikeltjes, cichorei, paardebloem)

 

19059449_10212134151844411_3311423440531425180_n