Geneeskrachtige kruiden workshop – 12 juli – Biotoop, Haren (Groningen)

Beschrijving

Vrijdag 12 juli – 18.30 – 21.30 – Biotoop, Haren (Groningen)

Tijd: 
18.30 – 21.30
Investering: 
€60 – Deze kun je hier rechts kopen –> 
Je kunt ook via de mail (marin@groeneavonturen.nl) reserveren en tijdens de workshop contant betalen. 
(stuur me een mailtje als je het niet kan betalen, er is altijd een mogelijkheid tot korting)
Incl.:  Geneeskrachtige planten wandeling, ‘consult’, kruidenthee, wild hapje, tinctuur, persoonlijk online boekje en online wildpluk kookboekje.
Groep: 
Maximaal 5 personen
Plek: 
de Biotoop in Haren (zie beneden voor meer info)
Wildplukken wildplukwandeling
37918569_10215561026474135_5497891939443277824_n
unnamed (3)
unnamed
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
C8D52943-9980-46EC-9017-EC3058188480

 
In deze workshop gaan we in een klein groepje (maximaal 5 personen) op zoek naar de geneeskrachtige kruiden in de Biotoop. Ik laat je verschillende planten zien die overal in Nederland groeien en zeer geneeskrachtig zijn.

 

De kennis die ik over geneeskrachtige planten heb komt van de geneeskrachtige kruidenopleiding (bij de Groene Zon) die ik volg en de kruidenboeken (met wetenschappelijke theorie) die ik er over heb. 

wildplukken-groene-avonturen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
week1-14
Vooraf kun je mij een uitgebreide mail sturen met je klachten en de medicatie die je eventueel neemt (of de klachten van iemand anders) en ga ik onderzoeken welke planten hier bij zouden kunnen helpen. Tijdens de wandeling laat ik je deze planten zien, maar vertel ik ook waar je op moet letten wanneer je deze kruiden gebruikt (sommige gaan tegen reguliere medicatie in) en hoe je ze in de keuken kunt gebruiken. We oogsten een aantal voor een tinctuur die we aan het einde maken. 
 
Zo wordt de natuur je medicijn, en de opgedane kennis je kracht. 
 
Aan het einde van de wandeling drinken we kruidenthee met gezonde kruidenhapjes en maakt ieder een eigen tinctuur die je mee naar huis mag nemen.
 
Achteraf  krijg je een uitgebreide persoonlijke pdf met de planten die voor jou geschikt zijn (+ de contra-indicaties) en een online wildplukkookboekje.

Ook mag je na afloop een aantal foto’s opsturen van planten in je eigen tuin (of in de buurt), waarvan je niet helemaal zeker weet of dit de juiste geneeskrachtige plant is.

Doe je mee? Een kaartje koop je aan de rechterkant of je reserveert via de mail en betaalt het contant tijdens de wandeling. 
Kun je het niet betalen? Er is altijd een mogelijkheid tot korting. Stuur me dan een mailtje.
Als het slecht weer is gaat de wandeling niet door en krijg je je geld terug.
De groep is maximaal 5 personen.


Gijs - Zelfoogsttuin-3 (1)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
5089947F-984B-443F-899D-D55F25697178
unnamed

Biotoop
De workshop vind plaats op het terrein van de Biotoop, een woon/werk complex van 8 hectare waar zo’n 250 mensen wonen en werken. De Biotoop is gelegen naast de Hortus Botanicus


Bereikbaarheid
De Biotoop is zo’n 15/20 minuten fietsen vanaf station Groningen, ook gaat er een trein naar Haren. Vanaf daar is het nog zo’n 20 minuten lopen. Parkeren kun je schuin tegenover de Biotoop (naast het tankstation), daar is een groot (en gratis) parkeerterrein.


Ik geef je informatie over de geneeskrachtige kruiden waarna je je eigen beslissingen maakt. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.
Ik vertel en schrijf de contra-inducaties op, zodat je weet wanneer je veilig de kruiden kunt gebruiken. 
Sorry, Event Expired