Over

Groene Avonturen gaat over de zoektocht naar een natuurlijk/oerleven midden in de maatschappij.
Maar in 2009 bestonden mijn dagen nog uit cola drinken, alle lampen aan laten als ik wegging en knakworstjes eten. De natuur, ik kwam er nooit.
Een jaar later besloot ik het roer om te gooien: ik begon namelijk véél te lezen, onderzoek te doen: m’n kop uit het zand te halen.  Het gekke is dat er sindsdien iets in werking is gezet wat nog steeds niet is uitgewerkt. De zoektocht naar een natuurlijk leven. 

Vier jaar geleden ben ik begonnen met Groene Avonturen, een blog gewijd aan mijn zoektocht om groener te leven. Donkergroen bleek ik het allerleukste te vinden, met uitdagingen als een maand: 100% lokaal etenzonder koelkast, zonder afval, niks nieuws kopen, voedsel redden..

Elk jaar is weer anders bij mij. Zo fietste ik een half jaar door Nederland en België waar ik werkte op biologische boerderijen of woonde ik een half jaar in een yurt op een ecodorpje.

ACT ASN - 071

Oer/Wildplukken
Een constante in mijn leven is het wildplukken. Het wildplukken ontdekte ik drie jaar geleden en bleek een enorme passie te zijn.

In het afgelopen jaar is de focus in mijn leven verandert van ‘groen leven’ naar ‘natuurlijk leven’
Hoe kun je meer oer/wild leven midden in de maatschappij?
Hierin word ik geïnspireerd door inheemse volkeren en hoe mensen vroeger leefden (voornamelijk in de prehistorie)

Alles wat je nodig hebt is er namelijk al. De natuur biedt je voeding, medicijnen, materialen, kleding, gereedschap..
Naast een real life bioscoop, psycholoog en kennis. 
Mijn passie voor het ‘oerleven’ en wildplukken heb ik omgezet in mijn beroep als wildplukgids. 
De wandelingen geef ik door het hele land, omdat ik steeds weer ergens anders woon als huisoppas

De kennis over de natuur en het wildplukken heb ik geleerd tijdens de Permacultuuropleiding en de Geneeskrachtige kruidenopleiding, tijdens workshops, tijdens het vrijwilligen op biologische boerderijen maar voornamelijk door mijn eigen passie waardoor ik honderden boeken verslind en veel in de natuur te vinden ben. 

Vroeger nam ik genoegen met een zesje op school, maar sinds ik de wilde eetbare natuur heb ontdekt kan ik niet stoppen met leren.
Het leuke is, het lijkt zo’n klein onderwerp maar er is zóveel over te ontdekken. Van biologie, medicinale werking, aardrijkskunde, culinaire toepassing (daar kan je al je hele leven over leren), inhoudsstoffen, hoe inheemse volkeren of sterrenrestaurants ze gebruiken, latijnse namen, overige toepassing (verf, zeep etc.) tot aan hoe ze wilde planten van de oertijd t/m nu hebben gebruikt.

Hier spreekt een gepassioneerd mens! 
Van cola drinker tot paardenbloemvreter 🙂
 

 

lokalogo-site
Daarnaast heb ik samen met een vriendin Loka Loka opgezet, een digitale kaart waar meer dan 2000 duurzame adressen opstaan voor je lokale boodschappen.