Scholen

In 1 à 2 uur, afhankelijk van hoeveel tijd er voor de workshop is, laat ik de kinderen/jongeren zien hoe eetbaar hun eigen dorp/stad is. Gemiddeld leren ze tijdens een wandeling zo’n twintig eetbare wilde planten/bomen.
Na deze workshops hebben ze de tijdens de volgende natuurwandeling met hun ouders veel te laten zien en te vertellen! Het doel: kinderen/jongeren weer in contact brengen met de natuur. 

Meerdere lessen zijn mogelijk, hieronder zie je drie lesvoorbeelden. 
Locatie: Is er in de buurt van de school een park, natuurgebied of bos? Het kan ook in het Leeuwarder bos.
Vanaf 2019 kan deze workshop gegeven worden op ecodorp Frijlan, 15 minuten fietsen vanaf Leeuwarden centrum.
Datum: Van april t/m november

Vooraf wordt er goed uitgelegd waar ze op moeten letten en ik laat alleen planten/bomen zien die niet te verwarren zijn met niet eetbare.
Na afloop krijgen de kinderen/jongeren een klein boekje mee naar huis met daarin de vijf meest voorkomende eetbare planten, recepten en meer informatie. 

Plukken met kinderen
Les wildplukwandeling
Tijdens de wandeling zien we zo’n twintig eetbare planten/bomen/struiken. Zuring die smaakt naar een Granny Smith appel, rietjes van de stengels van springbalsemien, we proeven zevenblad die smaakt naar wortels en we eten de bladeren van bomen. Ook komt er biologie, geschiedenis, tekenen, koken en aardrijkskunde tijdens de wandeling aan bod. We proeven, ruiken, voelen en kijken heel aandachtig. 

Eetbare bloemen_
wildekookworkshop
Wat kun je met brandnetels, madeliefjes of klavertjes 4 in de keuken? We maken eenvoudige maar bijzondere hapjes, bijvoorbeeld: wilde pesto, wilde limonade, een onkruid smoothie of kappertjes van madeliefjes. 

Seed_Bombs_for_Monsanto
zaadbommen
Tijdens de wandeling verzamelen we zaden van wilde bloemen/planten (geen woekeraars) en tevens neem ik zaden mee. Tijdens de workshop maken we hier zaadbommen van (van klei, compost en zaden) die de kinderen/jongeren in hun eigen tuin of op een braakliggend terrein kunnen verspreiden. We maken zaadbommen voor bijen, vlinders, vogels. Kleurrijke, geurige of eetbare zaadbommen.  

Voor meer informatie en een prijsopgave kun je me hieronder een berichtje sturen of zie contact.