Zen maand

Naast zo groen mogelijk proberen te leven, met een zo klein mogelijke voetafdruk, vind ik zelfontwikkeling heel belangrijk. Het beste uit jezelf halen. Er zit zóveel in een mens, ik vind het zo zonde als dat niet optimaal gebruikt wordt. Energie krijgen, nieuwe dingen leren, jezelf beter leren kennen, jezelf uitdagen..

Sinds ik in Groningen woon leef ik het leven wat ik in een paar maanden geleden in Costa Rica heb opgeschreven als streven: zo groen mogelijk, dumpster diven, minimaliseren, zonder koelkast, weinig elektriciteit, niks nieuws kopen, weinig geld etc. Gek hoe snel een droom realiteit kan worden!

De duurzame kant gaat boven verwachting goed, maar in Costa Rica maakte ik eveneens een lijstje die ging over hoe ik op het gebied van gezondheid en bewustzijn wil leven. Dit lijstje heb ik een beetje genegeerd de afgelopen maanden. :-)

Vooral op het gebied van voeding kan het veel beter. De afgelopen maanden at ik teveel suiker, witte producten, olie en iets te vaak buitenshuis niet-vegan dingen. Ik weet hoe ik me voel als ik wél gezond eet, ik heb maanden gehad dat ik wekelijks kilo’s groente en fruit at. Energiek, gehydrateerd, vol leven. :)


Zodoende wil ik de komende maand uittesten hoe het is als ik leef zoals ik denk te willen leven. Gezonde voeding, beweging, meditatie, yoga en natuur.

Schrik niet, dit is m’n lijst:

1. Voeding, drinken
a: Veel fruit en groente, aka elke dag een salade en de dag beginnen met fruit. Minstens 3 stuks fruit en 300 gram groente per dag, liefst meer.
b: 2 liter water drinken en géén koffie meer (nooit koffie gedronken en nu 2 maanden wel en ik ben al lichtelijk verslaafd)
c: Gezond (geen geraffineerde suiker/olie/teveel zout/witmeel) = Starch Solution
d: ’s ochtends pas eten wanneer ik honger heb en het liefst maar 7 uur per dag, bijvoorbeeld van 12 tot 7 uur (zie Intermitting Fasting)

2. Beweging

a: elke dag yoga met 30 dagen yoga met adriene haha (ik ben zo stijf als een plank, dus dat wordt wat)
b: elke dag minstens 30 minuten beweging: fietsen, wandelen, hardlopen..

3. Zen
a: elke dag minstens 15 minuten mediteren
b: Wim Hof ademhalings methode

4. Natuur:
a: Elke dag 30 minuten in de natuur
b: Elke dag minstens 30 minuten op blote voeten in de natuur (zie: aarding)
5. Overig:
a: Voor 11 uur naar bed, voor 8 uur opstaan
b: Als ik douche (ik douche niet super vaak haha): koud af douchen

Ha, dit klinkt mega heftig hé. Ik ben geloof ik niet zo goed in kleine stapjes.
Ik ben echt blij met m’n blog, een goede stok achter de deur!

Over een maand zal ik laten weten hoe het me is vergaan. Lukt dat zomaar, zoveel stappen in 1 keer? Voel ik me energieker? vrolijker? rustiger? Of merk ik er geen reet van? :D


2 gedachtes over “Zen maand

Plaats een reactie